2011. március 20., vasárnap

Saláta füstölt hallal - egy könnyű vacsora


Mint már korábban említettem, igyekszem családom étrendjébe legalább heti egyszer beilleszteni a halat. Ez általában péntek. Ez lehet sült, vagy grillezett, folyami vagy tengeri hal, rák, garnéla, szezonban kagyló. Most egy egyszerű saláta volt a vacsora, melyre az „anyagot” – ahogy a fiam nevezi a fehérjéket – a főtt tojás és füstölt vajhal biztosította, természetesen nagyon finom füstölt lazaccal, laposhallal vagy tokhallal is.
A saláta ebben az esetben jégsaláta volt sárgarépával, új hagymával, jó sok friss kaporral, fekete olíva- és kapribogyóval. A fűszerezés só, bors, chilis olívaolaj és tokaji aszú balzsamecet, melyet a 2010 őszén a „Hetedhét pásztortüzek” rendezvény alkalmával vettem Erdőbényén.

2 megjegyzés:

  1. Igazán csábító ajánlat, csodás, étvágygerjesztő a fotó is.

    VálaszTörlés
  2. A füstölt hal salátával, vagy csak citrommal és egy szelet friss kenyérrel, szinte minden alkalomra kitűnő választás.

    VálaszTörlés