2011. március 5., szombat

Bruschetta - egy könnyű vacsora


Az olasz konyhát az egyszerűsége miatt külön is kedvelem. A lényeg: a friss, jó alapanyagok, legyen ez zöldség, gyümölcs, olaj, ecet...
A bruschhetta eredetileg fokhagymával bedörzsölt pirított kenyér, jófajta olívaolajjal meglocsolva. Ezt „fejlesztették” aztán tovább, gazdagítva darabolt paradicsommal, friss bazsalikomlevéllel, oregánóval, esetleg sajttal. Nyáron ezt a verziót alkalmazom a finomabbnál finomabb paradicsomokkal. Télen másképp készítem, ez az én téli bruschettám: a kenyeret vagy baguettetet megpirítom, fokhagymával bedörzsölöm, a nyáron aszalt és olívaolajban eltett szárított paradicsomot apróra vágom, rárakom, tetejére biocsírakeveréket és felaprított bazsalikomlevelet rakok.

 

2 megjegyzés:

  1. Köszi, finom is nagyon! És ami a legfontosabb pillanatok alatt kész. Már aszalom is a paradicsomot télire :)

    VálaszTörlés