2011. március 6., vasárnap

Grillezett kecskesajt és körte salátaágyon - egy könnyű vacsora


Mint már a előző bejegyzésekből, az egyszerű, könnyű és gyorsan elkészíthető fogások híve vagyok, amelyek a napi munka után percek alatt elkészülnek. Nem mondom, alkalomadtán rászánom magam komolyabb dolgok elkészítésére, esetleg sütésre is, de nálam a legfontosabb szerepet az egészséges, friss alapanyagok, a jó fűszerek, olajok, ecetek, sók ... játsszák. Ezek beszerzésére nem sajnálok időt, energiát fordítani.  
Ez az étel is ebbe a sorba illeszkedik.

Hozzávalók: 2 adag
15-20 dkg kecskesajt
saláta, tetszés szerint (jégsaláta, rucola, madársaláta, frisée saláta)
paprika, sárgarépa
1 körte
olaj, ecet, só, esetleg rózsabors

Elkészítés:
A salátát mosom, szárítom, összetépkedem, a többi hozzávalót felvágom. A körtét meghámozom, felcikkezem. 
A sajtot és a körtét egy kevés olajon grillserpenyőben, oldalanként 1-1 percig sütöm. 
Száraz tokaji szamorodnit javaslok hozzá.  

2 megjegyzés:

  1. Tökéletes párosítás a kecskesajt és a körte, sós és édes, kipróbálom!!!

    VálaszTörlés
  2. nina@
    érdemes kipróbálni,nem bonyolult, és mégis valami különlegeset tehetünk az asztalra,akár az ünnepi asztalra

    VálaszTörlés