2011. március 24., csütörtök

Sajtos szendvics


A szendvicsek különleges helyet foglalnak el a gyorsan elkészíthető, aránylag könnyű ételek sorában. Lehet ebéd, vacsora, tízórai, uzsonna, készíthetjük zöldséggel, hússal, sajttal. A legegyszerűbb szendvicshez három dolog szükséges, kenyér, sajt és vaj. Elkészítése nagyon egyszerű, az eredmény garantált, ha betartjuk az alábbi sorrendet. Az igazi jó sajtos szendvics, meleg, ropogós és benne a sajt lágy, krémes. 
 Bármilyen sajttal készíthető, a Cheddar egy kitűnő választás. Tehát veszek egy szelet kenyeret, és megkenem az egyik oldalát vajjal, vagyis nem a serpenyőt kenem be a vajjal, hanem a kenyeret. Beteszem a kenyérszeletet, vajas oldalával lefelé, a közepes hőfokra felhevített serpenyőbe és ráteszek egy szelet sajtot. Eközben megkenek egy másik szelet kenyeret vajjal és ráteszem a sajtra a vajas oldalával felfelé. Szép barnára pirítom a szendvics mindkét oldalát. Ezalatt a belsejében lévő sajt elolvad és a külseje pedig igazán ropogós lesz.
Természetesen a szendvics gazdagítható salátával, baconnal, hagymával, ízlés szerint.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése