2011. március 3., csütörtök

Orosz vinaigrette - egy könnyű vacsora


Egy kitűnő orosz salátát - винегрет, vinegrett - ajánlok, csak zöldségekből áll, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják  és tényleg olyan gazdag, hogy egy könnyű vacsora is lehet, a húsimádók pedig grillezhetnek hozzá csirkemellet vagy halat.

Hozzávalók:
40 dkg cékla
30 dkg sárgarépa
40 dkg burgonya
20 dkg savanyú káposzta vagy kovászos káposzta
2 ecetes uborka
1  hagyma
só, bors, olaj

Elkészítés:
A céklát és a burgonyát héjában megfőzöm, lehűlés után meghámozom és kockákra vágom, a sárgarépát megtisztítom, felkockázom, olajon megsütöm, lehűtöm. A hagymát és az ecetes uborkát szintén kisebb kockákra vágom, a káposztát kissé felaprítom.
Az összetevőket jól összekeverem, sózom, borsozom és hidegen sajtolt olajjal meglocsolom. Fantasztikusan finom, nagyon lényeges az olaj, csak hidegen sajtolt olajat ajánlok hozzá, ez lehet olíva, dió, napraforgó és fontos, hogy a zöldségeket ne főzzük túl.

2 megjegyzés:

  1. A foto minősége kiváló,semmi hibája nincs.Kérdésünk,honnan tudhatjuk,hogy az olaj hidegen sajtolt e ?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a dicséretet, van még teendő bőven :)
    A hidegen sajtolt olajok szűretlenek, nem finomítottak és adalékanyagoktól mentesek, vitaminokban és ásványi anyagokban viszont gazdagok - általában ráírják az üvegre.

    VálaszTörlés