2015. január 29., csütörtök

Lazac spagettivel, brokkolival, parmezánforgácsokkal


Azt tartják, mi magyarok, nem eszünk elég halat, azt is csak karácsonykor, főleg halászlé vagy rántott hal formájában. Pedig nem is olyan nehéz ezen szokásunkon változtatni. Nem mintha a halászlé nem lenne csodálatos étel. 

Ma már a halválaszték is egyre jobb, és az utóbbi időben több halétterem is nyílt, igaz, csak a fővárosban. 
És egyre népszerűbbek a halfesztiválok is, amelyekről már korábban is írtam. A nagy sikerre valótekintettel az idén februárban már harmadszor rendezik meg. Érdemes kilátogatni, sok finomságot kóstolhatunk meg.

A lazac mindenhol és mindenkor kapható, és az ára is viszonylag elfogadható. Nem kell belőle sok, szerintem egy adagra bőven elég 100 g, és sok mindennel tálalható. Illik hozzá a tészta, a kuszkusz, a rizs.
 

Tálalható különböző mártásokkal, zöldségekkel.

Ez a brokkolis lazac is ugyanúgy készül, mint a spenótos verzió – ami a lazac sütését, a spagetti főzését, a mártás elkészítését illeti –, annyi különbséggel, hogy a mártásba spenót helyett blansírozott brokkoli kerül.

Szép és finom.   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése