2015. február 1., vasárnap
Almás pite
Ahogy már korábban is említettem, nem vagyok mesterszakács/cukrász, csak „sima konyhatúrás”. Ha valamit sütni akarok, és régi elfeledett ízeket, illatokat keresek, akkor nagymamám, anyukám süteményes füzeteit böngészem. Ami persze csak támpontnak jó, konkrét tanácsok nincsenek benne, csak a hozzávalók felsorolása, de el tudok indulni, és kezdődik a konyhatúra.
Almás pitét sütöttem egy régi recept alapján.
Hozzávalók: 2 alma, 250 g liszt, 200 g kristálycukor, 300 ml tejföl, 2 tojás, 1 citrom héja, 1/2 sütőpor, vaj a tepsi kenéséhez
Elkészítés:
Keverjük ki a tojásokat a cukorral, a tejföllel, a citrom héjával, és adjuk hozzá az átszitált és sütőporral elkevert lisztet. A masszát tegyük kivajazott sütőtálba, tepsibe. A meghámozott és vékony szeletekre vágott almát rakjuk rá.
Süssük a pitét 190 C-fokra előmelegített sütőben 30-35 percig.
Tálaláskor szórjunk rá porcukrot.
Az almát a masszába legközelebb sűrűbben fogom rakni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De jó kis receptet hoztál! :)
VálaszTörlésKöszi Vicuska! Néha az egyszerűbb, régi dolgok a nyerők...
VálaszTörlés