2015. február 24., kedd

Csirkemellsaláta aszalt áfonyával, koktélparadicsommal


Ha netán, véletlenül a „kiterített csirke” melléből marad pár falat, akkor kézenfekvő, hogy szeleteljük olyan vékonyra amilyenre csak lehet, és kész is van a csirkemell carpaccio, amit salátával vagy párolt zöldséggel is kínálhatunk. Természetesen más módon elkészített csirkemellel is készíthető ez a saláta, csak az a tapasztalatom, hogy az egyszerűen grillezett csirkemell nem szeletelhető vékonyra.



Elkészítése nem igényel öt percnél többet. Bármilyen salátával vagy saláta mix-el tálalható

  • a csirkemellet szeleteljük vékony csíkokra vagy szeletekre
  • a salátát tépkedjük darabokra, sózzuk, borsozzuk és locsoljunk rá balzsamecetet valamilyen hidegen sajtolt olajat, vagy bármilyen dressinget, vinaigrettet, ízlés szerint
  • a koktélparadicsomot vágyjuk félbe
  • halmozzuk az aszalt áfonyát, a koktélparadicsomot és a csirkemellcsíkokat a salátára
  • tálaljuk hidegen



2 megjegyzés: