2012. október 21., vasárnap

Zöldparadicsom hagymával



A piacon már csak íztelen, szerintem ehetetlen, mások szerint "holland takarmány" paradicsomot árulnak, viszont üde színfoltot képviselnek még mindig a kiskerti zöld paradicsomok. Jobb híján megint ezt vettem, és ez lett belőle. Elkészítése egyszerű, gyors és még mindig üvegbe zárhatjuk a nyarat. A hagyma és az erős paprika mennyisége, ízlés szerint változtatható.


Hozzávalók: 3 kg zöld paradicsom, 0,7-1,0 kg hagyma, 150-200 g erős paprika, só, bors, mustármag, cukor, ecet
 

Elkészítés: 
A megtisztított paradicsomokat és hagymákat cikkekre, a hegyes erős paprikát karikára vágva üvegekbe raktam, és az egészben eltett zöld paradicsomnál leírtak szerint elkészített felöntőlevet rámertem. Minden üveg aljára raktam pár szem borsot, mustármagot. Az üvegeket lezártam és egy nagy fazékban, forrástól számított 6-8 percig sterilizáltam (gőzöltem). A vízből kivéve 5-6 percre minden üveget a tetejére állítottam, utána száraz dunsztban hagytam kihűlni.   
Ebből a mennyiségből 10 darab 750 ml üveg lett, a felöntőlé 2,5 l vízből készült.


3 megjegyzés:

  1. Annyira jól néznek ki, biztos vagyok benne, hogy nagyon finom is! :) Szétnézek anyukám kertjében zöld paradicsom ügyben! :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, érdemes szétnézni akár a kertben, akár a piacon. Minimális munka, max eredmény :)

    VálaszTörlés
  3. A zöldparadicsom az egyik kedvencem, de olyan nehezen lehet hozzájutni. :-(

    VálaszTörlés