2012. október 2., kedd

Chilis paradicsomszósz


A paradicsomlekvár „melléktermékeként” visszamaradt fűszeres paradicsomléből készítettem ezt a paradicsomszószt. Ehhez az ötletet a korábban készített thai édes chiliszósz adta, vagyis a paradicsomlevet kukoricakeményítővel besűrítettem.


Hozzávalók: 1 l fűszeres paradicsomlé, 2 ek kukoricakeményítő + 4 ek víz, chili, ízlés szerint
 

Elkészítés:
A kukoricakeményítőt a 4 kanál vízzel összekevertem és hozzáadtam a fűszeres paradicsomléhez, melybe még 1-2 chilit (magjával együtt) belevágtam, és 2-3 percig forraltam. Az eredmény egy aránylag híg szósz, melyben chilidarabkák úszkálnak. Ez is kitűnő mártogatós, dip csirkéhez, halhoz, rákhoz, de chipset is mártogathatunk bele.


 

4 megjegyzés:

  1. Klassz mártogatóst hoztál össze a fotó meg különösen jó. A tányér és a tálka is nagyon szépek!

    VálaszTörlés
  2. De jó kis tálkák! Szuper!

    VálaszTörlés
  3. Milyen egyformán gondolkozunk, mert nálam állandóan van chillis házilag készült paradicsom szósz, és a kimondott piros chilli szósz is. Annyiféle dolgokat készitek naponta, csak nem győznék fotózni, és a géptöl tovább jutni.

    Kis egyszerü szósz, de mágikusan készitetted, és gyönyörüen tálaltad a szép tányér és tálkával. Hugs,

    VálaszTörlés
  4. Köszi, köszi..., tényleg "mágikus" szósz :)

    VálaszTörlés