2011. október 25., kedd
Szendvics fügével és mangalicasonkával
Baráti összejöveteleken, partikon nagyon praktikus, ha különböző szendvicseket vagy falatkákat kínálunk, és mivel ezeket már előre elkészíthetjük, nem kell egész este a konyha és az étkező között ingáznunk. A partifalatok, mint korábban már említettem, nagyon sokféle alapanyagból készíthetők, jellegüket a rá kerülő „dolgok” határozzák meg. Hangsúlyt kell azonban fektetni az elkészítésnél a díszítésre is, a látvány legalább annyira fontos, mint az ízek harmóniája. Egy szép szendvics vagy falatka látványa egyaránt élményt nyújt, kóstolásra csábít.
Most a szezonalitás jegyében ezeket a szendvicseket fügével készítettem el, ugyanis mindenhol csodás fügéket látni. Az alap saját sütésű, tönkölylisztből, szezámmaggal készült kenyér. A kenyérre lágy kecskesajtot kentem, melyet előzőleg friss vágott kaporral összekevertem. Szerintem a kecskesajt és a kapor csodásan kiegészítik egymást. Daráltam rá egy kevés sót és tarka borsot. Erre tettem a felkarikázott fügét és a hajszálvékonyra vágott mangalicasonkát. A mangalicasonka helyett ugyanilyen jó a pármai sonka, a prosciutto crudo di Parma. A kész szendvicsekre bazsalikomlevelet tépkedtem, de helyette tehetünk rá ruccolát is.
Címkék:
előétel,
füge,
kecskesajt,
mangalica sonka,
partifalatok,
szendvics
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Fantasztikus ezek a fügés szendvicsek. Imádom a fügét.
VálaszTörlésKöszi Mrita! A sós sonka, az édes füge, a pikáns kecskesajt...., én is imádom a fügét, de csak a frisset.
VálaszTörlésKedves Wanna-Nagyon örvendek hogy rá
VálaszTörléstaláltam a blogdra, máris követlek!
Nagyon, de nagyon tetszik a a szendvicsed fügével, kimondottan ötletes, és egészséges.
A gasztró fotóid fantasztikusak, át nézegettem egy jó pár oldalt, és rá találtám nálad is a Spaghetti Puttanescát, amit én is készitettem még talán az idei tavasszal, és rajta van a blogomon.
Minden amit készitesz guszta, és invitáló!
Szerettel várlak az én blogomon is!
@Elisabeth, nagyon örülök és köszönöm! Hugs
VálaszTörlés