2011. október 4., kedd

Pirított csirke paprikával, chilivel wokban


A gyors és könnyű vacsorák sorából nem maradhat ki ez a kínai-thai ihletésű fogás csirkemellből, melyet nagyon gyakran készítek, mindig olyan zöldségekkel, amilyenek éppen rendelkezésre állnak. Pillanatok alatt kész és változatos, a felhasznált zöldségektől és a fűszerezéstől függően. Természetesen készíthető sertéshússal és garnélával is, vagy kókusztejjel currynek. Hozzávalók: 30-40 dkg csirkemellfilé, 1 hagyma, 1 chili, 2 paprika, 1 ek sötét szójaszósz, 1-2 ek halszósz, 2 ek mogyoróolaj, pár szál kakukkfű, 1 ek kapribogyó

Elkészítés:
A csirkemellet kis kockára vágtam. A wokban felforrósítottam az olajat és a csirkekockákat erős tűzön állandóan kevergetve addig pirítottam, amíg kifehéredtek, ezután beletettem a fél karikára vágott hagymát, a nagyobb kockára vágott paprikát, a chilipaprikát és 2-3 percig kevergetve együtt sütöttem. Hozzáadtam a szójaszószt, a halszószt, a kakukkfüvet, a kapribogyót, és 1 perc alatt összeforraltam. Rizzsel tálaltam.
A sózást ebben az esetben a halszósz váltja ki, melynek mennyisége ízlésfüggő.


4 megjegyzés:

  1. Ez valami isteni! Múltkor vettem szójaszószt, ezért mindig örülök, ha a felhasználásához jó recepteket találok. Köszönöm. :))

    VálaszTörlés
  2. Én szeretem a kínai ételeket. Ki fogom próbálni, nagyon jól hangzik:))

    VálaszTörlés
  3. Én viszont annak örülök nagyon,hogy jónak és érdekesnek találjátok a receptjeim. Ha még ki is próbáljátok... :)
    A szójaszósz tényleg nagyon sok mindenre jó, részben kiválthatja a sót is.

    VálaszTörlés
  4. Seafalcon@jó a sorrend, én is tudnám folytatni. Jó a storyd, de sajnos ez nem vicc, tényleg megszűnik.
    Köszönöm a dicséretet a fotókat illetően, még van teendőm bőven :)

    VálaszTörlés