2011. október 15., szombat
Márványcsoda babapiskótából
Már régóta gondolkodom egy sütés nélküli desszerten. Először a tiramisura gondoltam, de aztán menet közben - míg hazaértem a boltból a babapiskótával - eldőlt, mégis valami más lesz, pudinggal és sok-sok csokival. Lágy, krémes és ahogy szeleteléskor a puding és a csoki összefolyt, olyan márványos lett, és mivel neve nem volt, elneveztem márványcsodának. Az elkészítése mondhatnám gyerekjáték, és a siker garantált.
Hozzávalók: 32 db babpiskóta
- a csokikrémhez: 200 g étcsokoládé, 150 g vaj, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 200 ml tejszín, 1 ek rum
- a pudinghoz: 0,5 l tej, 30 g kukorica keményítő, 1 ek lágy barna nádcukor, 1 tk vaj, 1 vanília rúd, 1 csipet só
Elkészítés:
A csokikrémhez a csokoládét vízgőz fölött megolvasztottam, beletettem a kis kockára vágott vajat és amikor a vaj is elolvadt hozzáadtam a kakaóport, a rumot és a tejszínt. Az egészet jól összekevertem és melegen tartottam.
Elkészítettem a pudingot a már korábban leírtak szerint.
Ezután a babapiskótákat egyenként bemártottam a csokikrémbe és egymás mellé fektettem a piskóta felét egy tálba (ha kisebb tálat használunk, akkor a harmadát), és leöntöttem a puding felével.
Ez megismételtem még egyszer (vagy addig amíg tart a hozzávalókból). A tetején lévő pudingra rácsorgattam a maradék csokit, és tálalásig hűtőbe tettem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szép nevet adtál neki:) Nagyon guszta és isteni finom lehet. Szoktam én is ilyesmiket készíteni, nagyon finomak és látványosak. Gyorsan el is fogynak:)
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik! :)))
VálaszTörlésEzek a sütik kellenek nekem,szuper,szép,finom!!!és gyors!!!!Köszönöm,vittem ezt is!!!:):):)
VálaszTörlésKöszi!!!
VálaszTörlésTrollanyu@köszi, ha kitalálok valamit, mindig a névválasztás a gond :), de tényleg nagyon-nagyon finom lett.
Mellissina2@örülök, hogy rámtaláltál :)
Ma elkészitettem én is kiváncsian várom hogy milyen lesz :-*koszonjuk a receptet
VálaszTörlésSzia Anonymus, szívesen máskor is, írd meg milyen lett, ízlett-e.
VálaszTörlés