2011. április 21., csütörtök

Tonhalas szendvics


A partifalatok bejegyzésben már említettem a tonhalkrémet, melyet most szendvicsre kentem és az alábbiak szerint készítettem el. Nagyon egyszerű és gyors uzsonna vagy vacsora is lehet.
A mennyiségek attól függnek, hány darab szendvicset akarok készíteni.

Hozzávalók: 100 g tonhal, 1 ek majonéz, 1 kk mustárt, 1-2 főtt tojás, só, bors, frissen vágott kapor, zöldhagyma, chili paprika, póréhagymacsíra

Elkészítés:
A tonhalat lecsepegtettem és egy tojás sárgájával együtt villával összetörtem. Hozzákevertem az apró kockára vágott tojásfehérjét, a majonézt, a mustárt, a vágott kaprot, sóztam, borsoztam és egy órára a hűtőbe tettem. Ezután a lehűtött tonhalkrémet az előkészített kenyérszeletekre kentem. Bagettel is kitűnő. A szendvicsek egyik felére póréhagymacsírát raktam, a másik felére pedig zöldhagymát és chili paprikát.

 

1 megjegyzés: