2011. április 21., csütörtök
Tonhalas szendvics
A partifalatok bejegyzésben már említettem a tonhalkrémet, melyet most szendvicsre kentem és az alábbiak szerint készítettem el. Nagyon egyszerű és gyors uzsonna vagy vacsora is lehet.A mennyiségek attól függnek, hány darab szendvicset akarok készíteni.
Hozzávalók: 100 g tonhal, 1 ek majonéz, 1 kk mustárt, 1-2 főtt tojás, só, bors, frissen vágott kapor, zöldhagyma, chili paprika, póréhagymacsíra
Elkészítés:
A tonhalat lecsepegtettem és egy tojás sárgájával együtt villával összetörtem. Hozzákevertem az apró kockára vágott tojásfehérjét, a majonézt, a mustárt, a vágott kaprot, sóztam, borsoztam és egy órára a hűtőbe tettem. Ezután a lehűtött tonhalkrémet az előkészített kenyérszeletekre kentem. Bagettel is kitűnő. A szendvicsek egyik felére póréhagymacsírát raktam, a másik felére pedig zöldhagymát és chili paprikát.
Címkék:
hal,
könnyű vacsora,
partifalatok,
szendvics,
tonhal,
tonhalkrém
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hú, ez nagyon jól néz ki! Holnap ez lesz az ebédem! :)
VálaszTörlés