2011. április 1., péntek

Káposztasaláta almával, dióval


Így tavasz elején még több vitaminra és ásványi anyagra van szüksége a szervezetnek, ezért is kitűnő választás könnyű vacsora gyanánt a saláta, melyet most savanyú káposztából készítettem el. Természetesen elkészíthető kovászos káposztából is.

A savanyú káposztát összekevertem lila hagymával, vékony cikkekre vágott almával, megszórtam pörkölt dióval és meglocsoltam dióolajjal. Nemcsak egészséges, de nagyon finom is.
A dió helyett használhatunk más magvakat és más olajokat is. Ha tökmaggal készítem, akkor tökmagolajat locsolok rá, ha szezámmaggal, akkor kevés szezámolajat keverek olívaolajjal, ha napraforgómaggal, akkor hidegen sajtolt napraforgóolajat. A magvakat előzőleg zsiradék nélkül mindig kicsit megpirítom.

2 megjegyzés:

  1. szuper nasi is lehet, köszi

    VálaszTörlés
  2. Jön a savanyú káposzta szezonja, érdemes lesz elkészíteni, szuper vitaminforrás és nagyon finom is. Az alma-dió pedig - nagyszerű párosítás

    VálaszTörlés