Ez egy igazi ünnepi torta, nálunk kevésbé ismert, de érdemes elkészíteni, mert viszonylag egyszerű és nagyon finom. Lényegében egy óriás „habcsók” (meringue) tejszínhabbal és gyümölccsel. A felhasznált gyümölcsök nagyon sokfélék lehetnek, de az eredeti torta kivivel és eperrel készült Anna Pavlova híres orosz balerina tiszteletére.
Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 15 dkg porcukor+2 ek a tejszínhez, 1 tk vaníliakivonat vagy aroma, 1 tk fehér borecet, 1 tk kukoricakeményítő, 200 ml tejszín, 250 g eper, 3 kivi
Elkészítés:
Robotgéppel a tojások fehérjéből kemény habot vertem, kanalanként adagolva hozzá a porcukrot, utána fakanállal hozzákevertem az ecetet és a kukoricakeményítőt.
Közben előmelegítettem a sütőt, 130 °C-ra. Egy sütőpapírra ceruzával 20 cm átmérőjű kört rajzoltam, a papírt megfordítottam és erre ráraktam a kemény habot, eligazgattam, hogy szépen fedje a kört és a sütőben 70 percig sütöttem. Ezután, a sütőt kikapcsolva, az ajtaját egy fakanállal kitámasztva a habcsókot a sütőben hagytam lehűlni. A lassú lehűtés eredményeképpen kívül a hab megkeményedett, de a belseje lágy, krémes maradt. Az így elkészített habcsók hűvös helyen 1-2 napig is tárolható.
Tálalás előtt a tejszínhabot a két kanál cukorral és a vaníliakivonattal kemény habbá vertem és a gyümölcsökkel együtt a kész alapra raktam.
Nagyon étvágygerjesztő a látványa és finom ez a Pavlova!
VálaszTörlésKöszi, ez tényleg finom és nagyon jól is néz ki.
VálaszTörlésIgazán különleges torta, már a látvány is csábító, nagyon finom lehet.
VálaszTörlésCsodásan néz ki ez a torta, már a színei miatt is. Még nem ettem ilyet, de szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésLeírtam,és így próbálkozom a te recepteddel!Köszi!!!
VálaszTörlésMellisina, szívesen, csak ajánlani tudom, mindig tökéletes, nem lehet elrontani.
VálaszTörléstücsi, örülök, hogy sikerült a Pavlovád, én gyakran készítem - ez egy jó, kipróbált recept -, nagyon finom málnával, szederrel, áfonyával is.
Nagyon guszta így a gyümölcsökkel, ezután így teszem én is:) köszi:)
VálaszTörlés