2011. április 22., péntek

Grillezett laposhal-steak korianderes fűszervajjal


Mint már korábban is írtam, fontos szerepet szánok a halaknak az étkezésben, heti egy-két alkalommal nagyon javasolt a fogyasztásuk. Most egy nagyon szép szelet laposhalat (halibut) grilleztem, de szerintem elkészíthető más halból is.


Hozzávalók: 1 szelet hal (35 dkg), 50 g vaj, 1 csokor friss koriander, 2 cikk fokhagyma, 1/2 chili paprika (mag nélkül), só, bors 

A páchoz: 2 ek olívaolaj, 1 ek citromlé, 2 ek worcestershire szósz

Elkészítés:

A halat két órával a sütés előtt sóztam, borsoztam, és az olívaolaj, worcestershire szósz, citromlé keverékbe raktam, melybe még egy kevés apróra vágott koriandert is tettem. 
A vajon mérsékelt tűzön 1 percig sütöttem a fokhagymát, rátettem a maradék apróra vágott korianderlevelet, a kis kockára vágott paprikát és még 1 percig sütöttem.
Ezután egy grillserpenyőben megsütöttem a halat, 4-5 perc oldalanként, közben folyamatosan locsoltam a fűszeres vajjal.
Ez a hal köret nélkül is nagyon finom, de tálalható különböző salátákkal, citrom- vagy lime-szeletekkel.

3 megjegyzés:

  1. húú, ez szuperül néz ki! Halra fel!

    VálaszTörlés
  2. Szuper az íze is! Nem ettem még finomabb halat a laposhalnál.
    Eddig :)

    VálaszTörlés
  3. Jó ez a recept, feltétlen kipróbálom, csak nem láttam még sehol laposhalat. Esetleg más hallal is jó?

    VálaszTörlés