2011. április 30., szombat

Epres-mandulás torta

 
Itt van végre az eperszezon, a piacokon megjelent a hazai eper, ez az első gyümölcs, ami friss és igazán finom. Már csak gyönyörű színével is csábít valami finomság elkészítésére: az egyszerű turmixtól kezdve, a különböző mousse-ig, tortákig, vagy csak úgy magában. Én most ezt az epertortát készítettem el, igazán finom lett.
Egyszerű piskóta alapot kicsit felturbóztam őrölt mandulával, ami annyit jelent, hogy a liszthez hozzákevertem 5 dkg héjas, őrölt mandulát. Közben megfőztem a vaníliapudingot, melyet 5 dkg vajjal sűrítettem be. Miután minden kihűlt, a piskótalapot kettévágtam, az alsó lapot megkentem a pudingkrémmel, megszórtam pirított mandulaszeletekkel, ráraktam a felszeletelt epret, erre rátettem a másik piskótalapot, melyet szintén megkentem a krémmel, a fotón látható módon ráraktam az eperszeleteket és megszórtam a mandulaszeletekkel.
Az eper és a mandulaszeletek mennyisége (ízlés szerint) nálam 100 g mandulaszelet, melyet zsiradék nélküli serpenyőben pirítottam és 30 dkg eper volt. 


4 megjegyzés:

  1. De jó, hogy beindult az eperszezon, ez a torta nem csak finom, de látványos is!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg jó, már várom a másik kedvencem a cseresznyét :-)

    VálaszTörlés
  3. Ismét alaposan körülnéztem Nálad,és mentem AZ Epres-Mandulás torta recepted!Nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  4. Hello Mellisina, örülök, hogy itt jártál, tényleg finom ez is.

    VálaszTörlés