Szóval, szenteste nálunk lesz borleves, fotó az nem biztos, eddig sem sikerült, de aki el szeretné készíteni, annak leírom a bevált receptemet.
Hozzávalók: 0,5 l fehér száraz, jó minőségű bor (hárslevelű, cserszegi fűszeres...), 0,5 l víz, 2 tojássárgája, 100 g porcukor, fahéj, 1-2 szegfűszeg, 1 csillagánizs, citrom- és narancshéj
Elkészítés:
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, tegyük bele a fűszereket, öntsük fel a borral és a vízzel. Mérsékelt tűzön, hogy a tojások össze ne fussanak, állandóan kavargatva, forrásig melegítsük. Levéve a tűzről, kézi habverővel habosítsuk tovább!
Csészében, vagy poharakban tálaljuk.
A tojásfehérjéből készíthetünk habgombócokat, melynek egy kis reszelt csokoládé sem árt, és így tegyük a borlevesre.
Nagyon jól hangzik, már többször elhatároztam, hogy készítek borlevest, de eddig elmaradt. Nem tudom a gyerekeknek ízlene-e, lehet, hogy kétfélét készítek, így meglesz a választási lehetőség:)
VálaszTörlésMég nem kóstoltam borlevest, de próbát tennék ;-) Szép ünnepet kívánok!
VálaszTörlésPróbáljátok ki, nagyon finom!
VálaszTörlésKöszi, Nektek is boldog karácsonyt!