2012. december 27., csütörtök

Grillezett csirkemell salsával


Ez egy gyorsan elkészíthető, igazán egészséges csirkés-zöldséges étel, és persze nagyon finom. Gyors ebéd, vagy könnyű vacsora is lehet. A salsa nem más, mint különböző, általában paradicsom alapú szószok spanyol megnevezése. Gyakran a mexikói konyhára jellemző chilis szószokat jelenti, melyeket mártogatósként, dipként fogyasztanak.
A grillezett húsok, akárcsak a különféle halak, nagyszerűen harmonizálnak ezzel a mediterrán konyhában nagyon gyakran készített zöldséges mártással. 
A mártás elkészítése a grillezett lazacnál, a csirkemell grillezése pedig az itt leírtak szerint történt. 
A kész csirkemellet vékony csíkokra vágtam, és a forró mártással tálaltam. 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, biztosan nagyon finom is.

    VálaszTörlés
  2. Guszta, az ünnepi túlzások után nagyon jól tud esni egy ilyen könnyű étel! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi! Igen, finom, és tényleg könnyű vacsora! Sokszor készítem ezt a mediterrán mártást, nagyon sok mindenhez passzol :)

    VálaszTörlés
  4. Igazán tetszetős. Egyszerű, de mégis szuper étel.Kár, hogy nem ilyen könnyűt választottam karácsony után.

    VálaszTörlés