2012. december 19., szerda
Florentine
A florentine egy olasz, ma már ez egész világon ismert különleges keksz, sütemény. Fő összetevői: kandírozott gyümölcsök, mandula, és csokoládé. Tehető bele apróra vágott cukrozott cseresznye, meggy. Elkészítése egyszerű, gyors, az eredmény, a siker garantált. Ez a keksz most kandírozott narancs-és citromhéjból, dióból és mandulából készült.
Hozzávalók: 100 g apróra vágott kandírozott narancs-és citromhéj vegyesen, 200 g dió durvára vágva, 100 g szeletelt mandula, 1 ek liszt, 40 g vaj, 50 g kristálycukor, 250 g tejszín
- a csokoládémázhoz: 100 g keserű csokoládé, 20 g vaj, 1 kk nescafe
Elkészítés:
Vágjuk a diót (késes vágógépben) durvára, a kandírozott narancs-és citromhéjat apróra, és a szeletelt mandulával együtt keverjük össze a liszttel. (A mandulát és a diót előzőleg zsiradék nélküli serpenyőben kicsit megpirítottam). Melegítsük fel a tejszínt a vajjal, a cukorral, amikor forrni kezd, adjuk hozzá a lisztes keveréket, és jól keverjük össze. Sütőpapírral bélelt tepsire, rakjunk evőkanálnyi halmokat, egymástól 3-4 cm távolságra, hogy a kekszek szét tudjanak sütés közben terülni. 180°C fokra előmelegített sütőben süssük a kekszeket aranybarnára 15-20 percig. A sütőből kivéve hagyjuk a pár percig hűlni, majd rakjuk sütőrácsra hogy teljesen kihűljön.
A mázhoz, vízgőz fölött olvasszuk meg a csokoládét, keverjük bele a kávét és a vajat. A teljesen kihűlt kekszek alját kenjük meg a csokoládéval, és csokoládés oldalával felfelé, dermedésig hagyjuk a rácson. Ebből a mennyiségből 18 darab florentine készült.
Fogyasztásig tároljuk dobozban.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szuper lett ez a süti. Nem is gondoltam volna hogy ilyen egyszerű elkészíteni. köszi a receptet! :)
VálaszTörlésGuszták, csinosak, harapni valóak:)
VálaszTörlésMy dear friends
VálaszTörlésI wish you a Merry Christmas and Happy New Year!
Jonas
http://likusiosdienos.blogspot.com
Köszi Édeskonyha, Erika!
VálaszTörlésThanks Jonas! Merry Christmas and a Happy New Year to You too!