2011. február 24., csütörtök

Káposztasaláta - egy könnyű vacsora (is lehet)


Az egyszerű orosz  káposztasaláta alapja a jó minőségű, vékony levelű káposzta. Legyalulják, leginkább hidegen sajtolt napraforgóolajjal és apró kockára vágott fehér-lila, vagy shalotta hagymával tálalják. Igazán finom.
Most egy kicsit gazdagabb, és szintén nagyon finom káposztasalátát ajánlok. Grillezett csirkemellel - egy egyszerű vacsora is lehet. Elkészítése szintén nagyon egyszerű: a káposzta torzsáját eltávolítom és a káposztát legyalulom. Megsózom és 10-15 percig állni hagyom a sóban.
Ezután összekeverem az apróra vágott hagymával, a vékony csíkokra vágott paprikával (most ez kaliforniai volt), a petrezselyemzölddel. 
A dresszing: fehér borecetet elkeverek olajjal és majonézzel - mennyiségek ízlés szerint -,  ha kell, még sózom, borsozom. Összekeverem a dresszinget a káposztával és lehűtve tálalom. 
 

1 megjegyzés:

  1. Most találtam ezt a salátát,nekem nagyon bejön,egyébként is kell a vitamin,ebben a cudar időben!!!

    VálaszTörlés