2011. február 21., hétfő

Garnéla curry - egy könnyű vacsora


Manapság a curry elnevezést nagyon sok távol-keleti eredetű ételre alkalmazzák. Igazi hazája India, ahol ez egy  fűszeres zöldségétel, míg Thaiföldön bármely ételt, amit kókusztejben főznek, curry-nek neveznek. Ez a garnéla curry az  itt található recept alapján készült.

Hozzávalók:
1 ek olaj
250 g kókusztej
1 kaliforniai paprika, csíkokra vágva
200  g laskagomba, szeletelve
200 g garnéla, friss, tisztított
Friss bazsalikomlevél, só, ízlés szerint

Elkészítés:
Egy serpenyőben az olajat felforrósítom és beleteszem a curry pasztát, egy percig pirítom, leveszem a hőt és és hozzáöntöm a kókusztejet. Hozzáadom a gombát és a paprikát és mérsékelt tűzön párolom 3 percig. Ezután belerakom a garnélákat és  további 2 percig főzöm. Sózom, ízlés szerint, és megszórom a felaprított bazsalikomlevéllel.
Főtt jázmin rizzsel tálalom. 

1 megjegyzés: