2015. június 22., hétfő

Kandírozott rózsaszirom


A kandírozás igazán jó „szórakozás”, az eredmény mindig látványos, szép. Ezekkel a kandírozott gyümölcsökkel, virágszirmokkal pedig gazdagíthatjuk desszertjeinket, salátáinkat.
Kandírozott narancshéj készítése hosszadalmas, de nem bonyolult feladat. Keverhetjük püspökkenyérbe, de a cikkekre vágott és így kandírozott narancshéjszeleteket egyszerűen bevonhatjuk csokoládéval, és kész is van egy igazi „villantós” desszert.


Kandírozhatunk rózsaszirmot, ibolyát, árvácskát, vagyis az összes ehető virágot, de mentalevelet, citromfűlevelet is.


Hozzávalók: rózsaszirom, 1 tojásfehérje, finom kristálycukor

Elkészítés:

Egy kézi habverővel kicsit verjük fel a tojásfehérjét, épp csak addig, amíg elkezd habosodni. A megmosott, megszárított rózsaszirmok mindkét oldalát egy kis ecsettel kenjük meg.a felvert tojásfehérjével. Ezután mártsuk a szirmokat a cukorba és rácsra helyezve 24 óra alatt szárítsuk meg.
A teljesen száraz kandírozott szirmok, száraz helyen hosszú időn át eltarthatók.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése