2015. június 4., csütörtök

A Jolly Joker csirkemell


A csirkemell sokunk nagy kedvence, de vannak, akik inkább a csirkecombra vagy szárnyra teszik le a voksukat. Merthogy a csirkemell „unalmas”, száraz...
Pedig a csirkemell igazi Jolly Joker: főzhetjük, süthetjük, grillezhetjük, kitűnő hidegen, melegen, salátának, levesnek, főételnek. 
A titok nyitja a sütés körül keresendő, ami tényleg viszonylag kényes kérdés, mert könnyű elrontani, kiszárítani. 


Nálam a következő elkészítési módja vált be:
Az egész csirkemellfilét egy sütőben is használható serpenyőben magas hőfokon, kevés olívaolajon pár perc alatt pirítsuk körbe. Ezután helyezzük a serpenyőt a 190
°C-fokra előmelegített sütőbe, és süssük a csirkemellet 10 perc alatt készre. A sütőből kivéve, alufóliába csomagolva pihentessük a csirkemellet 10 percig. Ezután szeleteljük fel és melegen tálaljuk.
Ha hideg előételt készítünk belőle, akkor a teljes kihűlés után szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése