2014. november 5., szerda

Vaníliás almafelfújt dióval


Ez az almafelfújt vagy szuflé, a „nagykönyv” szerint nem is igazán felfújt, mert az egy kicsit másképp készül. Felfújtnak azért neveztem el, mert olyan könnyű, habos, vagyis „majdnem” szuflé.


De nincs messze a mákos-almás gubatortámtól sem. Lényeg a lényeg, villámgyorsan elkészül és nagyon finom.



Hozzávalók: 5-6 kifli, 20 g vaj, 0,5 l tej, 2 tojás sárgája, 2 ek nádcukor, 1 tk vaníliakivonat, 1 alma mazsola, 1 csipet fahéj, dió ízlés szerint

Elkészítés:
Kenjük ki a sütőformát a vajjal és rakjuk bele a karikára vágott kiflit. Az alma magházát távolítsuk el, és vágjuk vékony szeletekre. Keverjük ki a cukrot a tojások sárgájával, adjuk hozzá a vaníliát, a fahéjat és a tejet. Jól keverjük össze, és öntsük a tojásos-tejes keveréket a kiflikre. Rakjuk az almaszeleteket a kiflik tetejére, szórjunk rá kevés nádcukrot és végül a diót.

Melegítsük elő a sütőt 200ºC-fokra és süssük a felfújtat aranybarnára 30-35 perc alatt.
Tálaljuk langyosan.


2 megjegyzés:

  1. Köszi, csodásan egyszerű és mesefinom.
    És variatív: reszelhetünk rá csokit, keverhetünk bele kandírozott narancs- vagy citromhéjat, alma helyett készülhet körtével....

    VálaszTörlés