2014. november 21., péntek
Balzsamecetes aszalt szilva pirított szezámmaggal és roquefort sajttal
Konyhatúra – kísérleti konyha lévén, nem állnak tőlem távol a meglepő, vagy csak meglepőnek tűnő párosítások. Közismert, hogy a sajt, a dió, a szőlő igazi „jó barátok”, akkor miért ne variálhatnánk a hozzávalókkal, szőlő helyett szilva, dió helyett más magvak...
Ez az aszalt szilvás-sajtos desszert is roppant egyszerűen elkészíthető, az eredmény pedig elegáns és látványos.
Elkészítés:
Nagyméretű, félbe vágott aszalt szilvát használjunk, melyet tálalás előtt rövid időre áztassunk be konyakba, vagy ha alkoholmenetesen akarjuk készíteni, akkor langyos Earl Grey teába.
A szezámmagot száraz, olaj nélküli serpenyőben pirítsuk meg.
Szórjuk a pirított szezámmagot a szilvára, és csorgassuk meg/le balzsamecetkrémmel.
A jó minőségű roquefort sajtot pedig csak szeleteljük fel.
És még egy pár csodás párosítás:
Saláta sajttal, dióval és szőlővel :
Birssajt-sajt-szőlő kombináció:
Vagy a másik nagy kedvenc, a hihetetlenül egyszerű, de ütős párosítás az alma és a sós-chilis mártogatós:
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése