Hozzávalók: 2 édeskömény, 2 ek olívaolaj, 20 g vaj, frissen őrölt bors, só, 1 csipet cukor, 1 tk citromlé
Elkészítés:
Az édesköményt tisztítsuk meg – a zöld (kaporlevélszerű) leveleit tegyük félre a tálaláshoz –, vágjuk ketté, távolítsuk el a „torzsáját” és ezután szeleteljük 1 cm széles szeletekre. Az olívaolajat egy serpenyőben forrósítsuk fel és süssük az édeskömény-szeleteket oldalanként 2-2 percig. Sütés közben sózzuk, borsozzuk és szórjuk rá a cukrot. Ha szépen megpirult, adjuk hozzá a vajat, 1 kanál vizet, és pároljuk közepes hőfokon 3-4 percet, hogy még azért roppanós maradjon.
Tálaljuk azonnal a zöld levelekkel, locsoljuk meg citromlével, és szükség estén sózzuk, borsozzuk.
Csodálatos színe van! Amikor kicsiben láttam a képet, azt hittem, hogy "Őznyelv" süti... :)
VálaszTörlés