2014. február 13., csütörtök

Grillezett cukkinitekercsek


A cukkini univerzális zöldség, húsa kellemesen roppanós, íze semleges, tehát olyan lesz, amilyenre ízesítjük. Ehető nyersen, párolható, süthető , kitűnő tésztához, húshoz , más zöldségekkel keverve pedig csodás köret vagy saláta. Szeletekre vagy karikára vágva nagyszerűen grillezhető. A grillezett variáció továbbfejlesztése ez a cukkinitekercs, melyet most avokádókrémmel, guacamole-lal töltöttem meg. Elkészítése egyszerű, gyors, az eredmény pedig egy látványos és finom partifalat.
Hozzávalók: 2 cukkini, 1 avokádó, 1 lila hagyma vagy 2-3 újhagyma, frissen őrölt bors, só, petrezselyem- vagy korianderlevél, citromlé, chili, olívaolaj 

Elkészítés:
A guacamole elkészítése itt olvasható.

A cukkinit mossuk meg, és vágjuk hosszában vékony szeletekre (gyaluval). Kenjük be az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és grillezzük oldalanként 1-1 percig. Hűtsük le, tegyünk a szeletekre 1-1 kanál guacamole-t, és tekerjük fel. 

Szükség esetén fogpiszkálóval összetűzhetjük. Avokádókrém helyett a grillezett cukkinit megtölthetjük kecskesajttal, pestóval...



2 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper, olyan kis guszták:) Imádom a cukkinit minden formában.

    VálaszTörlés
  2. Köszi, tekerem-csavarom ..., a tálalással, a szeleteléssel is érdemes néha variálni, meglepő és látványos dolgok kerekednek ki belőle, és a látvány is fontos

    VálaszTörlés