2013. szeptember 23., hétfő

Zöld paradicsom hagymával, chilivel


Elkészítése szinte gyerekjáték, az eredmény egy pikáns, édes-savanyú-csípős finomság. Télen húsokhoz igazán kitűnő, érdemes kipróbálni, változatossá tehető vele a téli „savanyúság paletta”.
Hozzávalók: 3 kg zöld paradicsom, 0,7 kg hagyma, 200 g erős paprika, só, bors, mustármag, cukor, ecet

Elkészítés: 

A megtisztított paradicsomokat és hagymákat vágjuk cikkekre, a hegyes erős paprikát karikára, rakjuk az előkészített üvegekbe, és az egészben eltett zöld paradicsomnál leírtak szerint elkészített felöntőlevet merjük rá. Minden üveg aljára rakjunk pár szem borsot, mustármagot. Az üvegeket zárjuk le, és egy nagy fazékban, forrástól számított 10 percig sterilizáljuk (gőzöljük), amihez egy nagy fazék aljára tegyünk egy konyharuhát, rakjuk bele az üvegeket, és töltsük fel az üvegek magasságának kétharmadáig vizzel. A vízből kivéve 5-6 percre minden üveget állítsunk a tetejére, utána rakjuk pokrócok közzé, száraz dunsztba kihűlni.


1 megjegyzés: