Ahogy korábban már írtam, nagyon kedvelem a grissinit, ami lényegében nem más, mint egy olasz óriás „kenyérropi” - breadstick -, Torinóból, a XIV. században indult világhódító útjára. Fogyasztható előételekhez, borokhoz, kapható natúr, rozmaringos, szezámmagos, tönkölybúzás változatban is. Tekerhetünk rá pármai, serrano vagy hajszálvékonyra szeletelt mangalica, esetleg egyéb sonkát.
Csokiba mártva kitűnő snack, desszert, gyümölcskelyhek, fagylaltok ideális kiegészítője. Elkészítése egyszerű, gyors, semmilyen komoly előkészítést nem igényel.
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztottam, hozzákevertem a kis kockára vágott vajat, és ebbe a masszába mártottam be a grissinit. A felesleges csokit hagytam lecsepegni és a csokis grissiniket megszórtam kókuszreszelékkel. Megszáradás után azonnal fogyasztható.
Nagyon guszta, tetszik az ötlet!
VálaszTörlésDe jól néznek ki:) Szuper kis rágcsálnivaló, nagyon tetszik:) Szoktam grissinit sütni, ezt ki fogom próbálni.
VálaszTörlésEzt sem gondoltam hogy ilyen ötletes sznek-deszertet lehet késziteni a ropogós grissinivel!
VálaszTörlésZseni kitalálat!
A képeid ismét nagyon klasszak. A desszert pedig szuper!
VálaszTörléssounds new & interesting..
VálaszTörlésTasty Appetite
Nem ismerem, de biztos finom.:))
VálaszTörlésGyönyörűek a téli képek!:)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKétszer írta be ugyanazt a bejegyzést, így töröltem az egyiket.:))
VálaszTörlésDas hoert sich aber interessant an.:-)) Als Kind hatten wir mit meiner Schwester ein Mikado-Spiel mit Holzstaebchen, war wirklich unterhaltsam.
VálaszTörlésUnd heute praesentierst Du uns diese Schoko-Stangen, die mit Sicherheit unverwechselbar lecker sind.:-)))
Prima gemacht, wanna!
LG
Moni