2011. augusztus 8., hétfő
Túrófánk
Számomra a desszert is "pihe könnyű" valami kell, hogy legyen, lehet szuflé, habos, gyümölcsös süti vagy torta, szóba jöhetnek még a túrós dolgok is. A nehéz, krémes sütemények, édességek nemigen tartoznak a kedvenceim közzé.
Viszont a kedvencek közzé tartozik ez a túrófánk, elkészítése egyszerű, gyors, kezdők is nyugodtan megpróbálkozhatnak vele.
Hozzávalók: 25 dkg túró, 4 dkg (2 púpozott ek) liszt, 1,5 dkg (1 csapott ek) cukor, 2 tojás, 1 csipet só, vanília (vagy vaníliás cukor), olaj vagy vaj a sütéshez
Elkészítés:
A túrót összekevertem a liszttel, a cukorral, a tojással, hozzáadtam a sót, a vaníliát. A masszából kis fánkokat formáztam, melyeket lisztbe forgattam és forró olajban kisütöttem. A kisült fánkokat porcukorral megszórva forrón tálaltam. Tejfölt külön kínáltam hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De jó szirnyikit ettetek, szeretem, ha nem is gyakori az asztalunkon, mert túróból annyi minden finomat lehet készíteni!
VálaszTörlésJó recept,nem kell hozzá annyi tojás. Majd kipróbálom ezt is, még van túróm:)
VálaszTörlésEz lenne a "szirnyiki"? Jó tudni.
VálaszTörlésEz a túró-kérdés sok helyen okoz problémát, én már bxl-ben sem találtam. Az oka csak "kulturális" lehet, mert tehén az van :D.
Igen én is úgy tudom, ez a szirnyiki. Nálunk mindenki nagyon szereti.
VálaszTörlés