2011. augusztus 5., péntek
Kakukkfüves nyelvhal
Halat, ahogyan már korábban is említettem, viszonylag gyakran készítek. A saját magam által kitűzött célhoz, "ha péntek, akkor hal", igyekszem tartani magam. Elismerem, nem mindig könnyű. Nekem általában a megfelelő hal beszerzése okozza a legnagyobb gondot. A piacra nem mindig jutok el, a boltok, áruházak kínálata szegényes, jóformán csak fagyasztott tengeri halak kaphatók.
A múltkor nyelvhalat grilleztem, melyhez citromos fehér boros mártást készítettem. Ma is nyelvhalra esett a választásom, elkészítése gyors, egyszerű, az eredmény garantált.
Hozzávalók: 4 nyelvhalfilé, 1/4 citrom, só, bors, friss kakukkfű, 1 ek liszt, 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A halat sütés előtt 10 perccel besóztam, a citrom levével meglocsoltam. Sütés előtt lisztbe forgattam és olajban oldalanként 4-5 perc alatt megsütöttem. Természetesen a sütési idő a halfilé vastagságától függ. Sütés közben a serpenyőbe dobtam az apróra vágott kakukkfüvet, csodálatos illatot és ízt kölcsönöz a halnak. Párhuzamosan egy másik serpenyőben zöldségeket sütöttem, most paprikát, paradicsomot és hagymát. De grillezhetünk mellé cukkinit, padlizsánt és gombát is.
Ez egy bármikor, szerintem bármilyen halfiléből elkészíthető, könnyű ebéd vagy vacsora.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szeretnék nálatok enni péntekenként:) Nagyon jó a recept és a célkitőzésed is nagyon dicséretre méltó!!!
VálaszTörlésNem is lenne rossz, pláne, ha frissen fogott halat - esetleg norvég lazacot - sütnénk :)
VálaszTörlésKönnyed és finom! A pénteki halnapot sokáig tartottam én is, de feladtam, hasonló okok miatt, bár nálam más is beleszólt...
VálaszTörlésJó ötlet ez a pénteki halnap. Ki kéne próbálni
VálaszTörlés