Régebben a spenót is – talán azért, mert mindenki, mint „naaagyon” egészséges zöldséget javasolta – a „nemszeretem” dolgok közzé tartozott. Amit pedig nagyon erőltetnek, azt, ugye, gyanúsan fogadjuk, talán rögtön el is utasítjuk. Szerintem „a kutya az elkészítés módjában van elásva”, azaz a sűrű, habarással vagy rántással készített, gyanús színű és kinézetű „akármi” az oka – legyen az köret, főzelék, leves.
Hozzávalók: 1 kg spenót,1 fej hagyma, vagy póréhagyma, 2 ek olaj (most szőlőmagolajat használtam), 1 csokor koriander és petrezselyem, 1-1,2 l csirkealaplé, só, bors, frissen reszelt szerecsendió, 1 chilipaprika, camembert sajt
Elkészítés:
Az olajon üvegesre pároltam a hagymát, részletekben rádobtam és pár perc alatt megpároltam a spenótot, felöntöttem az alaplével, sóztam, borsoztam és még 5-6 percig lassú tűzön együtt főztem. Ekkor rátettem az apróra vágott koriander- és petrezselyemzöldet, a chilit, ráreszeltem a szerecsendiót és csak éppen újraforraltam. Botmixerrel pürésítettem. Tálaláskor minden tálkába egy kocka sajtot tettem és 1-2 csepp chiliolajat cseppentettem. Nagyon finom lett, az is megette, és ízlett neki, aki eddig semmilyen formában nem „szerette” a spenótot.
Ha a leves nem elég sűrű, sűríthetjük egy kanál kukoricakeményítővel, de főzhetünk bele pár szem újburgonyát (gyorsan megfő), amit összeturmixolunk a spenóttal, finomíthatjuk tejszínnel.
Your blog is interesting, has left a great impression.
VálaszTörlésBest wishes
Jonas
Thank you for your kind words!!!
VálaszTörlés