2014. szeptember 20., szombat

Sült sárgarépa


Az utóbbi időben a zöldségeket már csak sütve készítem, kivéve ha húslevesbe kerülnek, vagy nyersen, salátákba. A különbség a főtt és a sült változat között "ég és föld". Így készítek burgonyát, édesburgonyát, káposztát, kelbimbót...


Csodás választás a sült sárgarépa is. És ugyanúgy készül, mint bármelyik a fentiek közül. Csak a fűszerezés változik, változhat. Ez lehet kakukkfű, oregánó, rozmaring, vagy csak só és bors.


Egy tálban keverjük össze az olajat, a sót, a borsot, az apróra vágott zöldfűszereket, és forgassuk bele a megtisztított körülbelül egyforma nagyságú, nem túl vastag sárgarépákat, hogy az olajos keverék mindenhol jól bevonja. Ezután a sárgarépákat rakjuk egy sütőpapírral letakart tepsire és 220°C fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük meg.



2 megjegyzés:

  1. Még soha nem sütöttem sárgarépát, de annyira meggyőzőek a képeid, hogy tutira ki fogom próbálni, nagyon finomnak gondolom. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Hankka, egy próbát megér :), nekünk nagyon bejött...

    VálaszTörlés