2014. augusztus 9., szombat
Sajtchips mákkal, szezámmaggal és rózsaborssal
A partik állandó kellékei általában a különböző ropik, chipsek, pirított magvak, melyek sora bővíthető ezzel a pillanatok alatt elkészíthető különleges „ropogtatnivalóval”, ami sajtból és különböző apró magvakból készülhet. Ez most parmezánból, mákból és rózsaborsból készült. Az eredeti ötlet és recept itt található.
Hozzávalók: 100 g nagyon finomra reszelt parmezán, 1 ek mák, 1 tk összemorzsolt rózsabors, 1 tk olvasztott
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220°C fokra. Két tepsire terítsünk sütőpapírt, a sütőpapírt egy ecset segítségével kenjük be az olvasztott vajjal.
A lereszelt sajtot keverjük össze a mákkal és a rózsaborssal. Különböző formájú süteménykiszúrókat használhatunk, attól függően milyen végeredményt akarunk elérni. Én most rombusz formájú kiszúrót használtam.
Helyezzük a kiszúrót a tepsire, és vékony rétegben szórjuk bele a sajtos keveréket. Ezután a kiszúrót óvatosan emeljük fel, hogy a beleszórt sajt megtartsa a formáját. Rakjuk a kiszúrót a tepsin tovább (kb. 3 cm távolságra, hogy sütés közben a sajtnak legyen helye terjeszkedni), és folytassuk ezt a műveletet addig, amíg a sajt el nem fogy.
Süssük a chipseket kb. 5 percig, amíg a sajt világos aranybarnára sül. Ezután a gyorsabb hűtés érdekében, húzzuk le a sütőpapírt a tepsiről. Hagyjuk hűlni 1-2 percig, amíg a chipsek ropogóssá válnak. A kihűlt chipseket óvatosan szedjük le egy spatulával a sütőpapírról.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Fantasztikus jól néz ki!!! Mikor is rendezel partit? :-D
VálaszTörlésKöszönöm, szerintem is kitűnő megoldás, látványos és különleges...
VálaszTörlésNálunk, ha valaki benéz már parti van, mindig kitalálok valamit :)