2014. augusztus 9., szombat

Sajtchips mákkal, szezámmaggal és rózsaborssal


A partik állandó kellékei általában a különböző ropik, chipsek, pirított magvak, melyek sora bővíthető ezzel a pillanatok alatt elkészíthető különleges „ropogtatnivalóval”, ami sajtból és különböző apró magvakból készülhet. Ez most parmezánból, mákból és rózsaborsból készült. Az eredeti ötlet és recept itt található.


Hozzávalók: 100 g nagyon finomra reszelt parmezán, 1 ek mák, 1 tk összemorzsolt rózsabors, 1 tk olvasztott

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220
°C fokra. Két tepsire terítsünk sütőpapírt, a sütőpapírt egy ecset segítségével kenjük be az olvasztott vajjal.
A lereszelt sajtot keverjük össze a mákkal és a rózsaborssal. Különböző formájú süteménykiszúrókat használhatunk, attól függően milyen végeredményt akarunk elérni. Én most rombusz formájú kiszúrót használtam.



Helyezzük a kiszúrót a tepsire, és vékony rétegben szórjuk bele a sajtos keveréket. Ezután a kiszúrót óvatosan emeljük fel, hogy a beleszórt sajt megtartsa a formáját. Rakjuk a kiszúrót a tepsin tovább (kb. 3 cm távolságra, hogy sütés közben a sajtnak legyen helye terjeszkedni), és folytassuk ezt a műveletet addig, amíg a sajt el nem fogy.
Süssük a chipseket kb. 5 percig, amíg a sajt világos aranybarnára sül. Ezután a gyorsabb hűtés érdekében, húzzuk le a sütőpapírt a tepsiről. Hagyjuk hűlni 1-2 percig, amíg a chipsek ropogóssá válnak. A kihűlt chipseket óvatosan szedjük le egy spatulával a sütőpapírról.




2 megjegyzés:

  1. Fantasztikus jól néz ki!!! Mikor is rendezel partit? :-D

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, szerintem is kitűnő megoldás, látványos és különleges...
    Nálunk, ha valaki benéz már parti van, mindig kitalálok valamit :)

    VálaszTörlés