Nálam ha szezonja van, a spárga hetente többször is az asztalra kerül. Nem tudom megunni. Sokan idegenkednek tőle, úgymond „szálkás”, keserű, pedig csak egy pár alapdolgot kell szem előtt tartani és betartani. Mert a szakszerűen előkészített és elkészített spárga fogyasztása igazi élmény. Látványra és ízre egyaránt.
Legegyszerűbb elkészítési módja szerintem, ha a megtisztított spárgát pár percig előfőzzük enyhén sós-cukros-vajas vízben, vagy kevés olívaolajon serpenyőben elősütjük, utána pedig sütőben magas hőfokon vajjal meglocsolva és morzsával megszórva meggrillezzük. Ennyi. Mennyei finom.
Fehér spárga hollandi mártással
Spárgakrémleves
Kedves Anna! En is tobszor sutom a spargat a sutoben, de meg nem szortam panko morzsat ra! Ki is fogom probalni hamarosan, mert finom es ropogos is!
VálaszTörlésVegig nezegettem a szep postjaid, minden nagyon tetszik, plane a finom cukkinis spaghetti a fokhagymaval, meg persze azok szep salatak.
Elnezest a lanyom lap-topjat hasznalom, es nincs ez be allitva az ekezetekkel!