2014. június 11., szerda
Kakukkfüves újkrumpli
Az új krumplit szerintem mindenki szereti. Tavasszal alig várom, hogy megjelenjen a piacon. Sütve, főzve, mindenféleképpen tökéletes. Süthető serpenyőben, sütőben. Ízesítése minimális, önmagában, csak sóval is nagyon finom. Hidegen salátának, melyet még "feldobhatunk" füstölt hallal, melegen köretnek, húshoz, halhoz - tökéletes.
A kisebbeket egészben sütöm a nagyobbakat félbevágva, esetleg negyedelve. Süthetjük rozmaringgal, kakukkfűvel, oregánóval, mindegyikkel nagyon finom.
A mennyiségek a család vagy a társaság nagyságától függnek.
Elkészítés:
A burgonyákat mossuk és tisztítsuk meg, meghámozni nem feltétlen szükséges. Vágjuk félbe, negyedekre, vagy ha aprók, hagyjuk egészben. A burgonyákat egy tálban, vagy műanyag zacskóban, keverjük jól össze 1-2 evőkanál olajjal, (hogy az olaj mindenhol jól bevonja), sóval, borssal és az apróra vágott kakukkfüvel.
Rakjuk az újkrumplikat vágott felükkel lefelé, sütőpapírral bélelt tepsire és 220°C fokra előmelegített sütőben süssük szép pirosra 25-30 perc alatt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ezt én is nagyon szeretném!
VálaszTörlésMár virágzásnak indult a kertben a kakukkfüvem, aztán valahogy kipusztul. Majd telepítek újat, mert nagyon kedvelt fűszerünk.
Nalunk uj krumpli egesz evben kaphato. Nagyon szeretjuk roston, es persze finom fuszerekkel. Igazan jol talalhato finom a kakukk fuvel.
VálaszTörlés