2014. január 12., vasárnap

Lazac fokhagymával, bazsalikomos kuszkusszal


Egyszerű és nagyszerű. A lazac sütéséről már többször „értekeztem”, süthető serpenyőben, grillen, végtelenül könnyű elkészíteni, de igazán könnyű elrontani is, vagyis túlsütni. Nincs rosszabb, egy túlsütött, „fűrészporállagú” lazacnál.


A kuszkusz berber eredetű, durumbúza-darából (tirticum durum) készül. Zöldségekkel sütve lehet önálló fogás, de csodás köret is, hús vagy hal mellé. 10 perc alatt elkészül. Kitűnő ízesítője a petrezselyemzöld és a bazsalikomlevél. Én most a fokhagymás lazachoz bazsalikomlevéllel készítettem. A fokhagymát nem kell feltétlenül megtisztítani. Mazsolával, fahéjjal, mézzel, dióval kitűnő desszert is készíthető belőle.


2 megjegyzés:

  1. Íncsiklandozó! Mehetek vendégségbe?!
    :)

    VálaszTörlés
  2. Hmmm, ez isteni lehetett! Nálunk is nagy kedvenc a lazac, nagyon gyakran esszük, úgyhogy el tudom képzelni, milyen jó is lett a tiéd :-)

    VálaszTörlés