A kuszkusz berber eredetű, durumbúza-darából (tirticum durum) készül. Zöldségekkel sütve lehet önálló fogás, de csodás köret is, hús vagy hal mellé. 10 perc alatt elkészül. Kitűnő ízesítője a petrezselyemzöld és a bazsalikomlevél. Én most a fokhagymás lazachoz bazsalikomlevéllel készítettem. A fokhagymát nem kell feltétlenül megtisztítani. Mazsolával, fahéjjal, mézzel, dióval kitűnő desszert is készíthető belőle.
2014. január 12., vasárnap
Lazac fokhagymával, bazsalikomos kuszkusszal
A kuszkusz berber eredetű, durumbúza-darából (tirticum durum) készül. Zöldségekkel sütve lehet önálló fogás, de csodás köret is, hús vagy hal mellé. 10 perc alatt elkészül. Kitűnő ízesítője a petrezselyemzöld és a bazsalikomlevél. Én most a fokhagymás lazachoz bazsalikomlevéllel készítettem. A fokhagymát nem kell feltétlenül megtisztítani. Mazsolával, fahéjjal, mézzel, dióval kitűnő desszert is készíthető belőle.
Címkék:
couscous,
fokhagyma,
könnyű vacsora,
kuszkusz,
lazac,
sült lazac
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Íncsiklandozó! Mehetek vendégségbe?!
VálaszTörlés:)
Hmmm, ez isteni lehetett! Nálunk is nagy kedvenc a lazac, nagyon gyakran esszük, úgyhogy el tudom képzelni, milyen jó is lett a tiéd :-)
VálaszTörlés