2013. december 20., péntek

Csokoládés alma

 

A sütemények, torták mellett általában gyümölcs is kerül az ünnepi asztalra. Mindig az a kérdés, hogy milyen formában. A szőlővel, fügével, eperrel, málnával, egyéb apró, csonthéjas gyümölccsel nincs is gond, a probléma a nagyobb gyümölcsök tálalásával van.
Narancsból, mandarinból, kiviből, ananászból csodás gyümölcssaláták készíthetők, almát, körtét, őszibarackot grillezhetünk, bundázhatunk. De nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthetők ezek a csokoládéba mártott almaszeletek is. Nálam ez nagy kedvenc.

Elkészítés:
Az almát vágjuk cikkekre, és magházát eltávolítva, szeletekre. Cseppentsük rá citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. 100 g csokoládét vízgőz fölött olvasszunk fel, tegyünk bele 50 g vajat, olvasszuk össze, és mártsuk bele az almacikkeket. Rácson hagyjuk lehűlni. Szórhatunk rá dekorcukrot. 

Szerintem legalább 75 %-os keserű csokoládéval a legfinomabb.


1 megjegyzés: