2013. november 19., kedd
Sült padron - igazi spanyol különlegesség
A padron egy kis méretű, zöld paprika, amit hirtelen olívaolajban sütve, nagy szemű sóval (sóforgáccsal) megszórva tapasokhoz tálalnak. Nevét a spanyol Padron nevű helységről kapta. Van köztük édes, erős és ez általában akkor derül ki, amikor beleharapunk.
Érdemes elkészíteni, pillanatok alatt kész, és feldobhatjuk vele a partit.
Hozzávalók: személyenként 4-5 darab padron, a sütéshez olívaolaj, a tálaláshoz nagy szemű só
Elkészítés:
Forró, bő olajban süssük a paprikákat, kb 1 percig. Szedjük papírtörlőre, tálaljuk azonnal, sóval megszórva.
Nagyon különleges és finom! Olyan gyorsan elfogyott, mire „észbe kaptam”, hogy le kéne fotózni, csak három darab maradt....
A paprikákért és a sütési tanácsért köszönet a Horánszky utcai Padron Tapas Bárnak
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése