2013. október 13., vasárnap

Sajt sajttal – manchego sajt birsalmasajttal


Már többször említettem, nem sütök túl gyakran süteményt, tortát pláne, általában inkább valami egyszerűbb, gyorsan elkészíthető desszert mellett döntök. Ilyen a palacsinta, a puding, a Crème brûlée, a Panna Cotta, a tiramisu, a sabayon és természetesen a sajtok, dióval, szőlővel tálalva.




Ez a desszert is pillanatok alatt elkészíthető sajtdesszert, csak a megszokott sajttálaktól eltérően nem csak sajtból áll. Vagyis csak sajtból, de az egyik birsből készült. A birssajt természetesen saját „gyártmány”, minden évben készítek, hűtőszekrényben egy évig is eláll. Ez is tavalyi, megfelelő állagú, csodásan szeletelhető. Különleges csemege a birszselé is, most van a birsszezon, érdemes elkészíteni. Karácsonyra, a birssajttal együtt, csodás „ehető” ajándék lehet. 
A mai desszert is az egyszerűség és gyors elkészíthetőség jegyében született. Elkészítése a szeletelésből és tálalásból áll, természetesen kell hozzá egy jó juhsajt, a spanyol manchego és birsalmasajt.
 

Hozzávalók: 250 g manchego sajt, 250 g birssajt, dió, szőlő
 

Elkészítés: 
A sajtot és a birssajtot szeleteljük háromszögekre és váltakozva rakjuk egymásra. Tálalhatjuk egy rétegben, a sajtokat csillag alakban elhelyezve a tányéron. Kínáljunk mellé diót, szőlőt. 


6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, igazi különlegesség!

    VálaszTörlés
  2. Pont mint egy igazi torta! Remek párosítás. Igazán szezonális.
    Nagyon kívánatos!!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól hangzik, és nagyon mutatós is! :)))

    VálaszTörlés
  4. Mennyei! Méltó megkoronázása lesz az első birsalmasajtomnak ha kipróbálom ezt a verziót. :)

    VálaszTörlés
  5. Igazat adok Hankkának, nagyon jól hangzik, és nagyon mutatós'

    VálaszTörlés