2013. október 13., vasárnap
Sajt sajttal – manchego sajt birsalmasajttal
Már többször említettem, nem sütök túl gyakran süteményt, tortát pláne, általában inkább valami egyszerűbb, gyorsan elkészíthető desszert mellett döntök. Ilyen a palacsinta, a puding, a Crème brûlée, a Panna Cotta, a tiramisu, a sabayon és természetesen a sajtok, dióval, szőlővel tálalva.
Ez a desszert is pillanatok alatt elkészíthető sajtdesszert, csak a megszokott sajttálaktól eltérően nem csak sajtból áll. Vagyis csak sajtból, de az egyik birsből készült. A birssajt természetesen saját „gyártmány”, minden évben készítek, hűtőszekrényben egy évig is eláll. Ez is tavalyi, megfelelő állagú, csodásan szeletelhető. Különleges csemege a birszselé is, most van a birsszezon, érdemes elkészíteni. Karácsonyra, a birssajttal együtt, csodás „ehető” ajándék lehet.
A mai desszert is az egyszerűség és gyors elkészíthetőség jegyében született. Elkészítése a szeletelésből és tálalásból áll, természetesen kell hozzá egy jó juhsajt, a spanyol manchego és birsalmasajt.
Hozzávalók: 250 g manchego sajt, 250 g birssajt, dió, szőlő
Elkészítés:
A sajtot és a birssajtot szeleteljük háromszögekre és váltakozva rakjuk egymásra. Tálalhatjuk egy rétegben, a sajtokat csillag alakban elhelyezve a tányéron. Kínáljunk mellé diót, szőlőt.
Címkék:
birs,
birsalma,
birsalmasajt,
birssajt,
desszert,
manchego sajt,
partifalatok,
spanyol konyha
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon jól néz ki, igazi különlegesség!
VálaszTörlésPont mint egy igazi torta! Remek párosítás. Igazán szezonális.
VálaszTörlésNagyon kívánatos!!!
Nagyon jól hangzik, és nagyon mutatós is! :)))
VálaszTörlésMennyei! Méltó megkoronázása lesz az első birsalmasajtomnak ha kipróbálom ezt a verziót. :)
VálaszTörlésIgazat adok Hankkának, nagyon jól hangzik, és nagyon mutatós'
VálaszTörlésDe szép!!!
VálaszTörlés