Még mindig cukkini... . Nagy kedvencem a grillezett mellett, a palacsintatésztában, vagy hasábban sütött cukkini. A cukkini grillezhető karikára, vastagabb vagy vékonyabb szeletekre vágva. Én ez utóbbit alkalmazom gyakrabban, szebb, dekoratívabb, és ezért talán finomabb is. Pontosabban szerintem azért, mert a vékony szelet pillanatok alatt megsül, és roppanós marad. Szeletekre vágott grillezett gombával csodás előétel.
Hozzávalók: 2-3 cukkini, 300 g gomba, frissen őrölt bors és só, citrom, olívaolaj
Elkészítés:
A cukkinit héjastul hosszában gyaluljuk le, pár percre sózzuk be. Sütés előtt a cukkinikról a sót papírtörlővel töröljük le, és grillserpenyőben oldalanként 1-2 perc alatt süssük meg. Ugyanígy járjunk el a gombával. Tálaláskor daráljunk rá színes borsot és kristálysót, locsoljuk meg chiliolajjal és citromlével. Melegen és hidegen is kitűnő, különböző zöldfűszereket (menta, koriander, kakukkfű,...) tépkedve rá, különösen izgalmassá tehető.
Igazán gusztán tálaltad ezt a finomságot.!
VálaszTörlés