2013. május 25., szombat
Sült spárga parmezánforgácsokkal, szezámmaggal, rózsaborssal
Fehér vagy zöld, vastag vagy vékony, egy a lényeg, a spárga minél frissebb, annál jobb. Aztán már süthetjük, főzhetjük, párolhatjuk, ahogy tetszik. Elkészítése egyszerű, gyors, az eredmény pedig sosem marad el.
Hozzávalók: 500 g zöld spárga, 2 ek extra szűz olívaolaj, só, frissen őrölt zöld bors, rózsabors, szezámmag, ízlés szerint, 2 ek frissen reszelt, vagy szeletelt parmezán (Parmigiano-Reggiano)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 230°C fokra. A korábban leírtak szerint előkészített, megtisztított spárgákat forgassuk jól össze az olajjal, hogy az olaj mindenütt bevonja, és egy rétegben helyezzük sütőtepsire. Süssük roppanósra 10 perc alatt. Vegyük ki a sütőből, sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá esetleg a sajtból. Visszatéve a sütőbe, süssük vagy grillezzük a spárgákat készre, kb. 5 perc alatt.
Tálaljuk melegen vagy langyosan, megszórva a zsiradék nélküli serpenyőben megpirított szezámmaggal, az összemorzsolt rózsaborssal és a parmezánforgácsokkal.
Sütés közben:
Címkék:
előétel,
hús nélkül,
köret,
meleg előétel,
spárga,
sütőben sült,
zöld spárga,
zöldség
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Imádom a spárgát, a fehér meg fantasztikus ahogyan készitetted a hollandi szósszal. A zöld is jöhet minden alkalomkor!
VálaszTörléswanna,csodás a spárgád,valahogy meg kell próbálnom! majd követem a bejegyzésed.
VálaszTörlésKöszi, köszi...
VálaszTörlésMellissina, nem nagy ördöngősség :) a spárga elkészítése, lényeg, hogy friss legyen. Érdemes "kísérletezni" vele, finom és elegáns ételek készíthetők belőle.