2013. május 8., szerda

Édesburgonyachips


Az édesburgonyából igazán látványos és finom vendégváró falatokat, előételeket, köreteket készíthetünk. Azonban készülhet belőle, leves, saláta, és muffin is. Nagyon finom az édesburgonyából készült muffin felszeletelve, libamájjal és sült almával rétegezve. Ezt a fogást étteremben ettem, de biztos, hogy elkészítem valami ünnepi alkalomra.



A sütőben sütött rozmaringos, édes burgonya sikerén felbuzdulva, most chips is készült belőle. Elkészítése megegyezik a csicsókachips microban készült változatánál leírtaknál. 
Ezek, és természetesen a más zöldségekből készített chipsek, kitűnő és látványos kiegészítői lehetnek különböző leveseknek, halas ételeknek. Érdemes kipróbálni.

6 megjegyzés:

  1. Még sosem kóstoltam, pedig a babócánknak sokszor cserélem le a krumplit batátára...:)

    VálaszTörlés
  2. De jó ötlet a chips is, ezt biztosan szeretnék nálunk is.De az a muffinos májas dolog is jól hangzik. Kíváncsi vagyok, elkészíted-e:)

    VálaszTörlés
  3. Chips, chips, de hogy is van az a töltött muffinos recept?
    Izgalommal várom!

    VálaszTörlés
  4. Még soha nem ettem édesburgonyát, legalábbis nem emlékszem gyerekkoromból sem. Ez a chipses dolog nem rossz!:-))

    VálaszTörlés
  5. Kóstoljátok meg, nagyon finom, gyorsan elkészül...
    A libamájas verzió még várat magára, de el nem marad... :)

    VálaszTörlés
  6. Mi levesbe raktuk, nagyon finom volt!

    VálaszTörlés