2013. április 28., vasárnap
Csicsókachips
Csicsókát eddig vagy nyersen salátákhoz kevertem, vagy krémlevest főztem belőle. A krémlevest laskagombával, vagy rókagombával, vagy baconchippsel szoktam tálalni, igazán passzolnak hozzá. De most egy étteremben a krémlevest csicsókachipsszel és pirított pisztáciával szolgálták fel – jó volt –, és még a titkot is elárulták, hogyan készült chips, hát kísérleti konyha lévén ki kellett próbálnom.
Készítettem már chipset korábban is, burgonyából, sárgarépából, lila burgonyából, céklából, de mindig csak sütőben, vagy serpenyőben. A „titok” pedig amit most elárultak, az az volt, hogy a chipseket ők mikrohullámú sütőben készítik.
Hozzávalók: 300-400 g csicsóka, 1 kk olaj
Elkészítés:
A lényeg a nagyon vékonyra szeletelt zöldség és egy crisp-grilles sütő (ezt nem mondták, de gondolom/tam).
A csicsókát mossuk meg, egy kefével dörzsöljük le róla a szennyeződéseket, hámozni nem kell. Uborkagyalun gyaluljuk le, a szeleteket rakjuk egy rétegben az előzőleg olajjal megkent crisptálra, és süssük a csicsókaszeleteket 4-5 percig, amíg szép ropogósra pirulnak. A sütési idő a szeletek vastagságától függ.
Tálaláskor megszórhatjuk nagy szemű sóval, de adhatunk hozzá akár a többi chipshez, bármilyen mártogatóst: jól megy hozzá a mangós, a chilis, a paradicsomos, de az avokádós dip is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hmmm, nagyon jól néz ki és én még nem "ismerkedtem meg" a csicsókával. Itt az ideje? Igen! :)
VálaszTörlésMág sosem próbáltam, de jól néz ki...:)
VálaszTörlésKár, hogy nincs ilyen sütőm, pedig nagyon tetszik, hogy ilyen kevés olaj kell hozzá! :)
VálaszTörlésNem vagyok benne biztos, de gondolom...vagyis ugy nez ki mint amit mi ugy hivjuk hogy JICAMA...egy spanyol nevezetu zoldseg fele. Hasonlo az ize a krumplihoz.
VálaszTörlésNagyon otletes modszer, nekem van harom fajta mandolin gyalum, es a sutom is, okvetlen ki fogom probalni, finom es ropogos!