2012. augusztus 22., szerda

Füstölt kapelán kapribogyóval, tojással


Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a füstölt halak kedvelőinek körében a füstölt kapelán - capelin, мойва -, ami elsősorban olcsóságának köszönhető. Nem olyan „elegáns”, mint a lazac, a laposhal, a vajhal vagy a tokhal, de kitűnő előétel készíthető belőle, vagy fogyasztható magában is, „csak úgy” egy sörhöz.   


Hozzávalók: 200 g füstölt kapelán, 3-4 tojás, 1 nagy lilahagyma, citrom, kapribogyó, só, bors

Elkészítés:
A tojásokat megfőztem, lehűtöttem és karikára szeleteltem. A halat megtisztítottam, vagyis eltávolítottam a fejét és a belsőséget belőle. A karikára vágott lilahagymával, a tojással, citromszeletekkel és kapribogyóval tálaltam.
Ha a halat kifilézzük, akkor vékony csíkokra vágva, salátákhoz keverhetjük az apróra vágott tojással együtt. A saláta ( radicchio, frisée) készülhet paradicsommal, uborkával, retekkel, a deressing pedig ízlés szerint. 


2 megjegyzés: