2011. július 20., szerda
Kakukkfüves, majoránnás csirkemell csőben sütve
A csirkemell sem feltétlen unalmas, a megszokott "csirkemell grillen" mellett nagyon sokféleképpen tehetjük izgalmasabbá. Ez lehet fűszer, olaj, pác, nem beszélve a kínai vagy thai módon való elkészítéséről. Most hagyományos, magyaros csirkemellet készítettem, hagymával, fokhagymával, szalonnával, sok zöldfűszerrel. Nekem a "magyaros" nem csak a lecsót jelenti, sőt egyáltalán nem, pedig a lecsót szeretem. Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 1-2 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna, kevés vaj, 15 dkg sajt, 1 dcl tejszín, só, frissen darált bors, kakukkfű és majoránna
Elkészítés:
A csirkemellet kis kockára, a szalonnát apró kockára vágtam és egy tálban összekevertem. Hozzáadtam a kinyomott fokhagymát, a felaprított kakukkfüvet és a majoránnát, sóztam, borsoztam és az egészet még egyszer jól összekevertem. Az így bepácolt csirkemellet egy órára a hűtőbe tettem. Közben lereszeltem a sajtot és fél karikákra vágtam a hagymát. Ezután egy sütőtálat a kikentem a vajjal, beletettem a csirkemellet, ráraktam a hagymát és a tejszínnel összekevert sajtot. Előmelegített sütőben 200ºC fokon 30 percig sütöttem, amíg a tetején a sajt szép barnára pirult.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Tényleg izgalmas ízeket variáltál össze harmonikusan!
VálaszTörlésKöszi! Szerintem friss zöldfűszerekkel nagyon sokat „varázsolhatunk”.
VálaszTörlésTetszik!
VálaszTörlésA csirkemell másképp is elképzelhető, nemcsak grillen, jó ötlet!
VálaszTörlésLeon, Nina!@köszi,igaz, én talán a legjobban a wokban készített csirkemellet kedvelem :)
VálaszTörlés