2011. június 15., szerda

Zöldbabsaláta

 

A zsenge zöldborsó mellett már mindenütt kapható a másik nagy kedvencem, a zöldbab. Igencsak csábító, de sajnos még elég drága, de ilyenkor tesz jó szolgálatot a tavalyi, saját berakású „testvére”, a zöldbab saját levében. Elkészítése roppant egyszerű volt, és még most is nagyon finom. Az idei eltevési „akció” keretében leírom, hogyan készül.
A saláta elkészítése belőle pedig pillanatok műve. A babról a levet leszűrtem, meglocsoltam egy kevés fehér balzsamecettel, jófajta hidegen sajtolt olívaolajjal, pár csepp szezámolajjal, rávágtam 2 újhagymát, daráltam rá borsot, sót.
A tetejére friss kaprot és pirított szezámmagot szórtam. Behűtve tálaltam. Majonézzel vagy tartár mártással is nagyon finom.



 

3 megjegyzés:

  1. Elkészítettem már idei zöldbabból, nagyon finom lett, a bab és kapor nagyon nagyon jó együtt.

    VálaszTörlés
  2. ... és fontosak a jó olajok, egy kis chilis olaj csodát tesz.

    VálaszTörlés
  3. Nagy kedvencem a zöldbab, ez a saláta príma ötlet.

    VálaszTörlés