2011. június 9., csütörtök

Citromos csirkecombok salátával


A csirke igazán sokféleképpen készíthető: sütve, grillezve, párolva, paprikásan. Igazán különleges ízt kölcsönöznek a csirkének a friss zöldfűszerek: a rozmaring, a kakukkfű, az oregánó. Lényeges momentum a megfelelő minőségű hús, és a siker nem marad el. Igazán könnyű, citromos, sült csirkecombot ajánlok.

Hozzávalók: 6 csirkecomb, 1 citrom, só, bors, 5 dkg vaj

Elkészítés:
A csirkecombokat előkészítés után megsóztam és egy sütőtálba egymás mellé fektettem. Daráltam rá tarka borsot, rácsavartam a citrom levét, ráreszeltem a citrom héját, rádobtam a vajdarabokat, alufóliával letakartam és 200 °C előmelegített sütőben 35 percig sütöttem. Az alufóliát levéve, kipirítható, grillezhető. Én most „à la nature”, mangós endívia salátával tálaltam. 

1 megjegyzés:

  1. Huha, ez igazán tetszik :) csirke és gyümölcs, nálam, nyerő kombináció!

    VálaszTörlés